Simli Boya İle Parlak Bir Sene

İç cephe boyaları da artık ev dekorasyonunun bir parçası olarak değerlendirilebilir. Metalik boya ve sedef boya gibi, simli boya da 2022 dekoratif boya trendlerinden biridir. Simli boya ile parlak bir sene geçirmek için ihtiyacınız olan tüm bilgiye bu içerikten erişebilirsiniz. Simli boyanın özellikleri nelerdir, hazır alınan simli boya ile boyaya sim katılarak elde edilen simli boyanın farkları nelerdir, simli boya nasıl yapılır ve ilham veren simli boya uygulamaları nelerdir gibi soruların cevaplarını da bu içerikte bulabilirsiniz.

Simli Boyanın Özellikleri Nelerdir?

Simli boyalar, içinde ince simler bulunduran trend iç cephe boya türlerinden biridir. Işık vurduğunda parlama özelliğine sahip simler duvarda hoş bir görüntü yaratmaktadır.

Sandeco Simli Boya Özellikleri Nelerdir ve Neden Sandeco Simli Boya Tercih Edilmelidir?

İç cephe boyalarında en iyi markalardan biri olan Sandeco büyüleyici simli boyalara da sahiptir. Sandeco simli boyalarının ortak özellikleri şu şekildedir: Su buharı geçirgenliğine sahiptir ve yüzeyin nefes almasına imkan vermektedir, İnsan ve hayvan sağlığına veya çevreye zarar vermez, Su bazlıdır, Parfümlü özelliğe sahiptir ve boya yapılan ortamda hoş bir koku bırakır. Sandeco’nun en popüler simli boyaları; Decorative Finish GlitterDecorative Finish Arona ve Decopia’dır.

Decorative Finish Glitter simli boya, uygulaması oldukça kolay olan bir dekoratif son kat boyasıdır. Dekoratif macun, boya ve macun kıvamındaki dekoratif ürünlerin üzerine uygulanabilmekte ve alttaki ürünün dokusunu ve desenini değiştirmemektedir. Silinerek temizlenebilmekte ve simlerinde zamanla bir azalma yaşanmamaktadır.

Decorative Finish Arona simli boya, uygulandığı yüzeye metalik, ışıltılı veya simli bir görünüm kazandırmaktadır. Dekoratif macun, boya ve macun kıvamındaki dekoratif ürünlerin üzerine uygulanabilmektedir. Kolay uygulanabilen bu simli boya, nemli bir bez ile silinerek temizlenebilmektedir.

Decopia simli boya, içerdiği üç boyutlu prizmatik sedefler sayesinde ışığa göre üç farklı renk efekti ve ışıldaması vermektedir. Dekoratif koruyucu iç cephe son kat boyasıdır. Decopia simli boya nasıl yapılır videosunu izleyerek daha detaylı gözlemleyebilirsiniz.

Simli Boya Çeşitleri Nelerdir?

Simli boyalar temel anlamda ikiye ayrılmaktadır. Birincisi hazır simli boyalardır, diğer simli boya çeşidi ise su bazlı boyaya sim katılmasıyla elde edilen simli boyalardır.

Hazır Simli Boyalar

Hazır simli boyalar, direkt kullanıma hazırdır ve inceltme gibi farklı bir işlem gerektirmemektedir. Eğer duvar kuru, temiz ve nemsizse simli boya direkt uygulanabilir. Dilerseniz şeffaf simli boya veya renkli simli boya seçebilirsiniz. Renkli simli boyalar, duvardaki eski rengi kapatma özelliğine sahipken şeffaf simli boyalar var olan rengi kapatmaz, sadece duvara parlaklık özelliği katmaktadır. Evde hazırlanan simli boyalara göre daha dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Yukarıda bahsedilen Sandeco simli boyaları, bu boya çeşidindendir.

Boyaya Sim Katılarak Elde Edilen Simli Boya

Evde kendi simli boyanızı hazırlamak isterseniz su bazlı duvar boyası ile bunu yapabilirsiniz. Peki simli boya nasıl hazırlanır? Yaklaşık 2,5 litre boyaya 100-120ml’lik kaplarda bulunan ince toz simden ekleyebilirsiniz. Simi boyaya karıştırırken birkaç konuya dikkat etmek gerekmektedir. Evde simli boya hazırlamanın püf noktalarından biri, boyayı su ile inceltirken simi yavaş yavaş dökmektir. Böylece simin topaklanması engellenecektir. Boya yapılırken de simli boyadaki homojenliğin korunabilmesi için boya, sık sık bir boya spatulası yardımıyla karıştırılmalıdır. Boyada istenen sim yoğunluğuna göre sim azaltılabilir veya arttırılabilir. Evde hazırlanan simli boyaların en büyük zorluğu istenen sim yoğunluğunu tutturmaktır ve en büyük dezavantajı ise duvara temizlik yapıldıkça simlerin yıllar içinde azalmasıdır.

Simli Boya Nasıl Yapılır?

Duvara simli boya nasıl yapılır en çok merak edilen konulardan biridir. Öncelikle boya uygulanacak duvarın temiz, kuru ve tozsuz olması gerekmektedir. Duvar temizse tekrar boyamaya gerek yoktur, ancak önceki boya çok eskiyse duvarın boyanması gerekir. Bir kat astar ile boyanabilir. Su bazlı silikonlu duvar boyası (Baharia) veya plastik boya ile iki kat boya yapılabilir. Duvar kuruduktan sonra simli boya uygulanabilir. İki kat boya yapılacaksa sadece son katın simli boya ile yapılması yeterli olacaktır. Simli boya tüm yüzeye uygulanmadan önce küçük bir bölümde deneme yapılabilir. Yoğunluğa karar vermeden önce boyanın kuruması da tavsiye edilir. Tüm simli boya çeşitlerinde, simlerin yüzeye dengeli bir şekilde dağılabilmesi için boyanın sık sık karıştırılması ve boyanın homojenliğini koruması gerekmektedir. Boya kuruduktan sonra istenen görünüm elde edilmektedir.

İlham Veren Simli Boya Uygulamaları

Sizin için derlediğimiz, ilham veren simli boya uygulamalarını aşağıda görebilirsiniz: